Berichten in EVC- en vrijstellingenbeleid
Stand van zaken werkgroep EVC- en vrijstellingenbeleid

De werkgroep EVC- en vrijstellingenbeleid heeft gewerkt aan een geharmoniseerd vrijstellingenbeleid voor het generieke deel van de tweedegraadslerarenopleidingen. Een verdere verkenning vindt plaats voor het vakgedeelte en de andere sectoren. Daarnaast is gewerkt aan een aanvulling van de handreiking rondom EVC-assessments en is de voortgang van de EVC-pilots in kaart gebracht. De opbrengsten van de pilots worden verder vormgegeven met behulp kalibreersessies en collegiale uitwisseling. Verder gaat de werkgroep aan de slag met een professionaliseringsplan voor intakers en assessoren.

Meer lezen
Beschrijving procedure van intakemoment tot studieplan

De werkgroep EVC- en vrijstellingenbeleid heeft in samenspraak met het Landelijk Overleg Examencommissies (LOEx) van de lerarenopleidingen de handreiking voor het EVC-assessments aangevuld met een hoofdstuk voor examencommissies. Een EVC-assessment kan leiden tot vrijstelling van leeruitkomsten of onderwijseenheden. De examencommissie geeft opdracht tot uitvoering van een EVC-assessment. Vandaar dat dit addendum is toegevoegd. Hiermee is de beschrijving van de EVC-procedure compleet. In de handreiking staat nu de gehele procedure beschreven: van intakemoment tot studieplan, inclusief de rol van de examencommissie.

Meer lezen
Liesbeth Zijlstra: ‘We proberen uit, we kalibreren, we evalueren en we stellen bij’

Liesbeth Zijlstra is voorzitter van de werkgroep EVC- en vrijstellingenbeleid rondom de uitvoering van het bestuursakkoord. Hiernaast is zij als voorzitter betrokken bij het Landelijk Overleg Examencommissies van de lerarenopleidingen. Tijdens de informatiesessie Leraren voor morgen op 18 november jl. heeft Liesbeth een stand van zaken gegeven over het werken met landelijke afspraken rondom het EVC- en vrijstellingenbeleid. Hieronder een uitwerking van de presentatie die zij gegeven heeft.

Meer lezen